Pierogi z mięsem i kapustą

Zdjęcie - Pierogi z mięsem i  kapustą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki na farsz:

50 dag mięsa (wołowina z wieprzowiną)

40 dag kapusty kiszonej

1 cebula

sól

pieprz

listki laurowe

ziele angielskie

olej

Kapustę wrzucić do gara, zalać wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, mocno odcisnąć z wody (ja odsączam ściskając w garści). Mięso umyć, wrzucić do gara, zalać wodą. Dodać sól, pieprz, 4 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego. Gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Ugotowane mięso zmielić przez maszynkę. Następnie połączyć z kapustą i przesmażoną cebulą. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

 

 

składniki na ciasto:

80 dag mąki pszennej

300ml letniej wody

odrobina soli

 Mąkę wsypać na stolnicę, dodać odrobinę soli, zrobić  mały dołeczek i wlać wodę. Zagnieść ciasto. Gdy będzie gładkie i lsniące podzielić na kilka kawałków. Rozwałkować na grubość 2 mm i wykrawać krążki. Na każdy krążek nakładać farsz, zlepiać za pomocą widelca. Tak przygotowane pierogi wkładać na gotowaną i osoloną wodę. Gdy wypłyną na wierzch, wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej. Podawać z przesmażoną cebulką. 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pierogi z mięsem i  kapustą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Zdjęcie - Pierogi z mięsem i  kapustą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pierogi z mięsem i  kapustą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Serowy makaron z kurczakiem – danie jednogarnkowe
4

Serowy makaron z kurczakiem –…

KuchniaWeDwoje KuchniaWeDwoje
Kuchnia We Dwoje

Pikantny gulasz pomidorowy z karczku
1

Pikantny gulasz pomidorowy z k…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pulpety w sosie koperkowym
1

Pulpety w sosie koperkowym

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Wołowe klopsiki z żurawiną, w sosie z czerwonym winem i z aksamitnym puree ziemniaczanym

Wołowe klopsiki z żurawiną, w…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Parmezanowe frytki z kurczaka
1

Parmezanowe frytki z kurczaka

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Pieczone skrzydełka w klonowej glazurze – słodko pikantne skrzydełka kurczaka
3

Pieczone skrzydełka w klonowej…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Przepisy z tych kategorii

Uszka z  grzybami
1

Uszka z grzybami

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Pierogi z soczewicą, kapustą i grzybami
1

Pierogi z soczewicą, kapustą i…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Pierogi z ziemniakami i kapustą kiszoną
1

Pierogi z ziemniakami i kapust…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

 Pierogi z ziemniakami i kiszoną kapustą
2

Pierogi z ziemniakami i kiszo…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Dyniowe pierożki dim sum w imbirowo-grejpfrutowym sosie
1

Dyniowe pierożki dim sum w imb…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami

Pierogi z mięsem, kapustą i gr…

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki