Pierogi z mięsem i kapustą

Zdjęcie - Pierogi z mięsem i  kapustą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki na farsz:

50 dag mięsa (wołowina z wieprzowiną)

40 dag kapusty kiszonej

1 cebula

sól

pieprz

listki laurowe

ziele angielskie

olej

Kapustę wrzucić do gara, zalać wodą i gotować do miękkości. Odcedzić, mocno odcisnąć z wody (ja odsączam ściskając w garści). Mięso umyć, wrzucić do gara, zalać wodą. Dodać sól, pieprz, 4 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego. Gotować do miękkości. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Ugotowane mięso zmielić przez maszynkę. Następnie połączyć z kapustą i przesmażoną cebulą. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

 

 

składniki na ciasto:

80 dag mąki pszennej

300ml letniej wody

odrobina soli

 Mąkę wsypać na stolnicę, dodać odrobinę soli, zrobić  mały dołeczek i wlać wodę. Zagnieść ciasto. Gdy będzie gładkie i lsniące podzielić na kilka kawałków. Rozwałkować na grubość 2 mm i wykrawać krążki. Na każdy krążek nakładać farsz, zlepiać za pomocą widelca. Tak przygotowane pierogi wkładać na gotowaną i osoloną wodę. Gdy wypłyną na wierzch, wyjąć za pomocą łyżki cedzakowej. Podawać z przesmażoną cebulką. 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pierogi z mięsem i  kapustą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                  Zdjęcie - Pierogi z mięsem i  kapustą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pierogi z mięsem i  kapustą  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Kasztanowe ravioli z pistacjami i rozmarynem. O primitivo słów kilka. Pasta e Vino!

Kasztanowe ravioli z pistacjam…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Pierogi z mięsem kaczki i suszonymi śliwkami

Pierogi z mięsem kaczki i susz…

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Pierogi z serem i jarmużem

Pierogi z serem i jarmużem

Kardamonovy Kardamonovy
Kardamonovy

Pierogi z mięsem
1

Pierogi z mięsem

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Idealne ciasto na pierogi
3

Idealne ciasto na pierogi

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Pierogi a’la ruskie z dynią

Pierogi a’la ruskie z dynią

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Przepisy z tych kategorii

Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Pierogi z mięsem kaczki i suszonymi śliwkami

Pierogi z mięsem kaczki i susz…

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Bigos staropolski

Bigos staropolski

aronia aronia
Wiem co jem

Pasztet z gęsi z suską sechlońską. Taki gęsi listopad…

Pasztet z gęsi z suską sechloń…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Burgery drobiowe z kaszą jaglaną
1

Burgery drobiowe z kaszą jagla…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Filet z kurczaka w białym winie z karmelizowanymi jabłkami
1

Filet z kurczaka w białym wini…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit