Pierogi 3G
Po długiej nieobecności zapraszam na niebanalne pierogi Gruszka + Gorgonzola + Gouda. Polecam.
Składniki (na 60szt):
Ciasto:
Gruszki umyć obrać, zetrzeć na tarce lub rozdrobnić blenderem, odcisnąć sok. Dodać starte na grubych oczkach sery i bułkę tartą, doprawić do smaku. Składniki na ciasto wymieszać, zagnieść uważając by się nie poparzyć. Rozwałkowywać dość cienko, nakładać farsz i formować pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, około 2-3 min. od wypłynięcia.
Składniki (na 60szt):
Ciasto:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka gorącej wody
- 1 jajko
- 3/4 łyżeczki soli
- łyżeczka oleju
- 4 gruszki
- 100g gorgonzoli
- 100g goudy
- 2 łyżki bułki tartej
- sól, pieprz do smaku
Gruszki umyć obrać, zetrzeć na tarce lub rozdrobnić blenderem, odcisnąć sok. Dodać starte na grubych oczkach sery i bułkę tartą, doprawić do smaku. Składniki na ciasto wymieszać, zagnieść uważając by się nie poparzyć. Rozwałkowywać dość cienko, nakładać farsz i formować pierogi. Gotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy, około 2-3 min. od wypłynięcia.