Pieczony schab ze słoniną

1 kg schabu bez kości

liść laurowy

sól

pieprz ziarnisty

przyprawa do wieprzowiny

15 dag słoniny

 

Schab wkładamy do garnka z garstką soli. Wstawiamy na noc do lodówki. Do drugiego garnka nalewamy wody i wkładamy wcześniej namoczony schab. Gotujemy na małym ogniu około 30 minut. Mięso nacieramy przyprawą do wieprzowiny i pieprzem. Obkładamy plastrami słoniny i już można włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w 180st. przez około 90 minut.

 

 

Przepisy z tych kategorii

Żeberka pieczone w sosie barbecue
2

Żeberka pieczone w sosie barbe…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Żeberka barbecue
1

Żeberka barbecue

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Wiejska kiełbasa domowa
2

Wiejska kiełbasa domowa

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

Wolno pieczona łopatka wieprzowa

Wolno pieczona łopatka wieprzo…

Konstancja Konstancja
Atlas Smaków

Pieczone żeberka w musztardzie

Pieczone żeberka w musztardzie

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Pulled pork do burgerów
1

Pulled pork do burgerów

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni