Pieczony mintaj

Pieczony mintaj

2 mintaje

4 łyżki masła

1 ząbek czosnku

2 łyżki soku z cytryny

sól

pieprz ziołowy

15 dag sera żółtego

1 łyżka pokrojonego koperku

Ryby oczyścić i opłukać w wodzie. Natrzeć solą, pieprzem ziołowym, startym czosnkiem, skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Do każdej tuszki mintaja, włożyć po 2 łyżki masła.

Ryby ułożyć na wysmarowanej olejem blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180st. Piec około 20 minut. Pod koniec pieczenia, rybę posypać startym żółtym serem i koperkiem.

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Dorsz zapiekany z porami
2

Dorsz zapiekany z porami

figmara figmara
figowe smaki

Ryba smażona w cieście
1

Ryba smażona w cieście

Konstancja Konstancja
Atlas Smaków

Smażona ryba
1

Smażona ryba

Konstancja Konstancja
Atlas Smaków

Halibut z pieca
1

Halibut z pieca

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Świeża makrela pieczona

Świeża makrela pieczona

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Paluszki rybne w cieście filo z chrzanowym twarożkiem
2

Paluszki rybne w cieście filo…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu