Pieczony amur z cytrynowym pieprzem

Pieczony amur z cytrynowym  pieprzem

 

Zdjęcie - Pieczony amur z cytrynowym  pieprzem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki:

1 amur

pieprz cytrynowy

sól

cytryna

2 jajka

mąka

Oczyszczonego amura pokroić w dzwonka a następnie natrzeć solą, pieprzem cytrynowym i skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na mniej więcej godzinę. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w małej ilości mąki. Porcje wrzucić na rozgrzany olej i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec pieczenia zminimalizować "ogień"(wrzucam 1 na płycie) i dać czas, żeby rybka doszła.

 

Zdjęcie - Pieczony amur z cytrynowym  pieprzem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczony amur z cytrynowym  pieprzem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów