Pieczone piersi kaczki z jabłkami

4 piersi kaczki

4 jabłka

sól

czerwony pieprz

listki laurowe

olej

 

 

Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, delikatnie ponacinać skórę. Natrzeć solą i czerwonym pieprzem. Posmarować olejem, dodać listki laurowe( 3/4 szt.), zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin.

Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, wydrążyć z nasion.

Na rozgrzany olej położyć mięso, przesmażyć z dwóch stron. Następnie całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać część jabłek i wstawić do piekarnika. Piec w temp. około 180 st. Co jakiś czas, mięso należy polewać sosem. Gdy mięso będzie miękkie, pod koniec pieczenia wrzucić resztę jabłek. Zdjąć pokrywę i dać czas, żeby jabłka delikatnie się podpiekły.

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczone piersi kaczki z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczone piersi kaczki z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Pieczone piersi kaczki z jabłkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

Udka kurczaka z żurawiną
2

Udka kurczaka z żurawiną

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Stek z kurczaka z  ananasem
6

Stek z kurczaka z ananasem

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Pieczone piersi kacze
5

Pieczone piersi kacze

upl upl
Niebo w gębie

Serowy makaron z kurczakiem – danie jednogarnkowe
3

Serowy makaron z kurczakiem –…

KuchniaWeDwoje KuchniaWeDwoje
Kuchnia We Dwoje

Pikantny gulasz pomidorowy z karczku
1

Pikantny gulasz pomidorowy z k…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pulpety w sosie koperkowym
1

Pulpety w sosie koperkowym

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Przepisy z tych kategorii

Wołowe klopsiki z żurawiną, w sosie z czerwonym winem i z aksamitnym puree ziemniaczanym

Wołowe klopsiki z żurawiną, w…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Parmezanowe frytki z kurczaka
1

Parmezanowe frytki z kurczaka

śliwkawęgierkablog śliwkawęgierkablog
śliwka węgierka

Pieczone skrzydełka w klonowej glazurze – słodko pikantne skrzydełka kurczaka
3

Pieczone skrzydełka w klonowej…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Bażant nadziewany pieczarkami

Bażant nadziewany pieczarkami

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Szarpana wołowina - idealna do burgerów
2

Szarpana wołowina - idealna do…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Sznycel drobiowy w koprze włoskim z warzywami strączkowymi
1

Sznycel drobiowy w koprze włos…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy