Pieczarkowa z łazankami
Fajna gęsta, taka swojska zupka pieczarkowa.
składniki
20 dag pieczarek
2 garście makaronu typu łazanki,
1 marchewka,
1 opakowanie śmietany 18 proc,
1 łyżka majeranku
1 łyżka masła,
1 udko kurze
uniwersalna przyprawa
2 liście laurowe,
3 kulki ziela angielskiego,
pieprz czarny grubo mielony
1 kostka Bulionu grzybowego
Do garnka z wodą ok 2 litry wkładamy pokrojona marchewkę ,liść laurowy ,ziele angielskie i udko z kurczaka .Gotujemy.
Pieczarki kroimy drobno lub ścieramy na tarce i smażymy na masełku . Dodajemy pokruszona kostkę grzybową.Smażymy. Zawartość patelni dodajemy do garnka z rosołem. Gotujemy .
Doprawiamy przyprawą uniwersalną . Dodajemy troszkę majeranku . Doprawiamy pieprzem . Następnie dodajemy makaron typu łazanki. Zagotowujemy .