Pasztet z ryby babci Tereski

Pasztet z ryby babci Tereski
Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasztet z ryby babci Tereski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • filety rybne (morszczuk) - 600 g
  • groszek konserwowy - 3/4 puszki
  • jajka - 4 szt.
  • śmietana - ½ kubka
  • bułka - 1 szt.
  • mleko - 3-4 łyżki
  • margaryna PALMA
Przygotowanie

Filety zmielić razem z namoczoną w mleku bułką (odciśniętą). Masę wymieszać z jajkami, śmietaną, przyprawami i odsączonym groszkiem. Formę na pasztet wysmarować margaryną PALMA, wyłożyć masę. Wstawić do większej blachy napełnioną wodą. Wstawić razem do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Pasztet można pokroić w plastry i zalać galaretą. Można też podawać z sosem tatarskim.

Ja pasztet zrobiłam z pstrąga tęczowego. Przyprawiłam pieprzem białym, solą, gałką muszkatołową, oregano i majerankiem. Podałam z sosem tatarskim i bagietką posmarowaną masłem Finuu.

Kategorie przepisów