Pasztet mojej mamy

smakuje wyśmienicie. Producenci chrzanu, musztady, sosów będą niepocieszeni. Pasztet jest tak smaczny, że jakikolwiek dodatek jest zbędny:)

Pasztet wieprzowy

 

75 dag karkówki wieprzowej

50 dag brzuszka wieprzowego surowego

30 dag wątróbki drobiowej

20 dag słoniny

1 bułka

2 marchewki

1 pietruszka

1/4 selera

3 cebule

pieprz, sól, gałka muszkatałowa

3 jajka

 

Słoninę drobno pokroić i przetopić na patelni. Wyjąć skwarki. Karczek wieprzowy i brzuszek pokroić na kawałki i przesmażyć. Dodać pokrojone w kostkę warzywa i dusić. Watróbkę przesmażyć osobno. Bułkę namoczyć w sosie, który zostal z pieczenia mięsa. Mięso i warzywa zmielić 3 razy przez maszynkę. Dodać bułkę, jajka i przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku przez 30 minut w temp.200 st.

 

Kategorie przepisów

Podobne przepisy