Pasta z pora i jajek

Pasta z pora i jajek
No – ostatni egzamin (a przynajmniej pierwsze terminy) już za mną i mogę jechać na zasłużony wypoczynek :) Kilka najbliższych dni spędzę w górach w nadzwyczaj miłym towarzystwie ;)
Nie zdziwcie się, że notki nadal będą się pojawiać – mam kilka zaległych przepisów, które chciałam zamieścić, więc skrzętnie korzystam z opcji automatycznego dodawania notek na blogspocie ;)

Kilka dni temu wypróbowałam przepis na pyszną pastę do pieczywa znaleziony na blogu Grumków. W smaku dość ostra z powodu pora, ale mnie smakowała bardzo i na pewno jeszcze nieraz ją zrobię :)

Zdjęcie - Pasta z pora i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

PASTA Z PORA I JAJEK
1 por,
4 jajka ugotowane na twardo,
150g żółtego sera,
3-4 ogórki konserwowe,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki śmietany,
sól i pieprz

Por oczyścić. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć białą część pora oraz ogórki konserwowe. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć ser. Jajka rozdrobnić widelcem. Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem i śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku.


Zdjęcie - Pasta z pora i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Pasta z pora i jajek - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów