Pasta z pora i jajek
No – ostatni egzamin (a przynajmniej pierwsze terminy) już za mną i mogę jechać na zasłużony wypoczynek :) Kilka najbliższych dni spędzę w górach w nadzwyczaj miłym towarzystwie ;)
Nie zdziwcie się, że notki nadal będą się pojawiać – mam kilka zaległych przepisów, które chciałam zamieścić, więc skrzętnie korzystam z opcji automatycznego dodawania notek na blogspocie ;)
Kilka dni temu wypróbowałam przepis na pyszną pastę do pieczywa znaleziony na blogu Grumków. W smaku dość ostra z powodu pora, ale mnie smakowała bardzo i na pewno jeszcze nieraz ją zrobię :)
PASTA Z PORA I JAJEK
1 por,
4 jajka ugotowane na twardo,
150g żółtego sera,
3-4 ogórki konserwowe,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki śmietany,
sól i pieprz
Por oczyścić. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć białą część pora oraz ogórki konserwowe. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć ser. Jajka rozdrobnić widelcem. Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem i śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Nie zdziwcie się, że notki nadal będą się pojawiać – mam kilka zaległych przepisów, które chciałam zamieścić, więc skrzętnie korzystam z opcji automatycznego dodawania notek na blogspocie ;)
Kilka dni temu wypróbowałam przepis na pyszną pastę do pieczywa znaleziony na blogu Grumków. W smaku dość ostra z powodu pora, ale mnie smakowała bardzo i na pewno jeszcze nieraz ją zrobię :)
PASTA Z PORA I JAJEK
1 por,
4 jajka ugotowane na twardo,
150g żółtego sera,
3-4 ogórki konserwowe,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki śmietany,
sól i pieprz
Por oczyścić. Na tarce o grubych oczkach zetrzeć białą część pora oraz ogórki konserwowe. Na tarce o drobnych oczkach zetrzeć ser. Jajka rozdrobnić widelcem. Wszystkie składniki wymieszać razem z majonezem i śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku.