Pasta z makreli

Pasta z makreli
Po urlopie czas wrócić z powrotem do pracy, codzienności i ... gotowania. Zaczniemy od czegoś prostego, szybkiego i zdrowego. Przepis na pyszne śniadanie, nie wymagające talentu kulinarnego ani dużych nakładów finansowych, szybkie w przygotowaniu.



Porcja: 8 Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności :łatwe
Składniki:
  • 2 makrele wędzone
  • 250 g sera białego
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • szczypiorek
  • 1 mała cebula


Zdjęcie - Pasta z makreli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Pasta z makreli


Przygotowanie:

Makrele oczyszczamy z ości i rozdrabniamy mięso. Twarożek rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez i chrzan, mieszamy do momentu uzyskania zwartej masy. Dodajemy mięso z makreli, doprawiamy pieprzem, dodajemy drobno posiekaną cebulę i szczypiorek. Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki i dekorujemy zieleniną - może być natka pietruszki, bazylia lub inne zioła. Podaliśmy ją w fantazyjny sposób, przekładając plasterkami świeżego ogórka.

Kategorie przepisów