Pasta z makreli
Po urlopie czas wrócić z powrotem do pracy, codzienności i
... gotowania. Zaczniemy od czegoś prostego, szybkiego i zdrowego. Przepis na
pyszne śniadanie, nie wymagające talentu kulinarnego ani dużych nakładów
finansowych, szybkie w przygotowaniu.
Porcja: 8 Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności :łatwe
Składniki:
Pasta z makreli
Przygotowanie:
Makrele oczyszczamy z ości i rozdrabniamy mięso. Twarożek rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez i chrzan, mieszamy do momentu uzyskania zwartej masy. Dodajemy mięso z makreli, doprawiamy pieprzem, dodajemy drobno posiekaną cebulę i szczypiorek. Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki i dekorujemy zieleniną - może być natka pietruszki, bazylia lub inne zioła. Podaliśmy ją w fantazyjny sposób, przekładając plasterkami świeżego ogórka.
Porcja: 8 Czas przygotowania: 20 minut Poziom trudności :łatwe
Składniki:
- 2 makrele wędzone
- 250 g sera białego
- 2 łyżeczki chrzanu
- 2 łyżki majonezu
- pieprz
- szczypiorek
- 1 mała cebula
Pasta z makreli
Przygotowanie:
Makrele oczyszczamy z ości i rozdrabniamy mięso. Twarożek rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez i chrzan, mieszamy do momentu uzyskania zwartej masy. Dodajemy mięso z makreli, doprawiamy pieprzem, dodajemy drobno posiekaną cebulę i szczypiorek. Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki i dekorujemy zieleniną - może być natka pietruszki, bazylia lub inne zioła. Podaliśmy ją w fantazyjny sposób, przekładając plasterkami świeżego ogórka.