Pasta z kurczaka
Jakiś czas temu spotkała mnie prawdziwa niespodzianka ponieważ zostałam zaproszona przez Irenę i Andrzeja do wspólnego gotowania. Jest mi podwójnie miło bo to dzięki ich Kuchni odkrywam przeróżne ciekawe smaki a dzięki akcjom, które zorganizowali w tym i w ubiegłym roku mam również okazję poznawać smaki innych krajów. Udział w tych akcjach mobilizuje mnie do wertowania przepisów z różnych stron świata a także wzbogaca życie kulinarne moje i moich domowników a czasami i gości.
Pasta, którą przygotowałam razem z Grumkami jest świetna przynajmniej z trzech powodów. Przede wszystkim jest smaczna, można do niej wykorzystać mięso pzozostałe z zupy no i jest fantastyczną alternatywą dla nudnej wędliny. U mnie zniknęła bardzo szybko więc muszę ją powtórzyć.
Bardzo dziękuję Grumkom za zaproszenie do wspólnego gotowania i już nie mogę doczekać się następnego spotkania w kuchni:)
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanego i zmielonego kurczaka
- 1 mały słoiczek papryczek piemento
- 1 łyżka słodkiego relishu
- 12 dag serka kremowego
- 2 jajka ugotowane na twardo
-
pół szklanki majonezu.
Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Podawać z chlebem.
Smacznego:)