Pasta z kurczaka

Pasta z  kurczaka

Jakiś czas temu spotkała mnie prawdziwa niespodzianka ponieważ zostałam zaproszona przez Irenę i Andrzeja do wspólnego gotowania. Jest mi podwójnie  miło bo to dzięki ich Kuchni odkrywam przeróżne ciekawe smaki a dzięki akcjom, które zorganizowali w tym i w ubiegłym roku mam również okazję poznawać smaki innych krajów. Udział w tych akcjach mobilizuje mnie do wertowania przepisów z różnych stron świata a także  wzbogaca życie kulinarne  moje i moich domowników a czasami i gości.

Pasta, którą przygotowałam razem z Grumkami jest świetna  przynajmniej z trzech powodów. Przede wszystkim jest smaczna, można do niej wykorzystać mięso pzozostałe  z zupy no i jest fantastyczną alternatywą dla nudnej wędliny. U mnie zniknęła bardzo szybko więc muszę ją powtórzyć.

Bardzo dziękuję Grumkom za zaproszenie do wspólnego gotowania i już nie mogę doczekać się następnego spotkania w kuchni:)

Zdjęcie - Pasta z  kurczaka  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego i zmielonego kurczaka
  • 1 mały słoiczek papryczek piemento
  • 1 łyżka słodkiego relishu
  • 12 dag serka kremowego
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • pół szklanki majonezu.
     

Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Podawać z chlebem.

Smacznego:)

Kategorie przepisów