Pasta z czarnych oliwek

Pasta  z czarnych  oliwek

Można powiedzieć że jest to uboga wersja tapenady :-)

 Składniki:Zdjęcie - Pasta  z czarnych  oliwek  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

- oliwki czarne bez pestek (zrobiłam z małego słoika),
- 1 ząbek czosnku,
- olej (używam ryżowego),
- ocet ryżowy,
- pieprz.

Wykonanie:

Oliwki (bez wody) zmiksować blenderem, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, pieprz i do smaku ocet (ok 1 łyżeczki - w zależności od ilości oliwek - lepiej po trochu dodawać) i olej.
I to wszystko, proste, pyszne i szybkie :-)

Zdjęcie - Pasta  z czarnych  oliwek  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Zdjęcie - Pasta  z czarnych  oliwek  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!!!

Kategorie przepisów