Pasta z awokado
I znowu przepis na pastę, tym razem z awokado – musiałam zużyć połówkę owocu, które zostało mi po jednoosobowej porcji spaghetti z pesto z awokado. Przepis znalazłam na tej stronie.
PASTA Z AWOKADO
1 dojrzały owoc awokado,
1 ugotowane na twardo jajko,
niewielka porcja żółtego sera,
2 łyżki oliwy,
1 łyżka soku z limonki lub cytryny,
1 łyżka majonezu,
sól i pieprz
Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać i rozgnieść widelcem razem z jajkiem. Dodać drobno starty żółty ser, oliwę, sok z limonki i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
PASTA Z AWOKADO
1 dojrzały owoc awokado,
1 ugotowane na twardo jajko,
niewielka porcja żółtego sera,
2 łyżki oliwy,
1 łyżka soku z limonki lub cytryny,
1 łyżka majonezu,
sól i pieprz
Awokado przekroić, usunąć pestkę, obrać i rozgnieść widelcem razem z jajkiem. Dodać drobno starty żółty ser, oliwę, sok z limonki i majonez. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.