Parówki w cieście francuskim
Kolejna wariacja na temat parówek w roli przekąski. Tym razem propozycja do zrobienia na ostatnią chwilę. Jeśli tylko dysponujemy gotowymi płatami ciasta francuskiego to bez problemu uda nam się przygotować to danie, prościej już nie można.
Składniki (na 10szt.):
Z ciastem postępować zgodnie z zaleceniami producenta. Parówki i plastry sera przekroić na połówki. Na każdym kwadracie ciasta rozsmarować po pół łyżeczki keczupu i musztardy, ułożyć ser i parówkę, zwinąć w rulon, tak aby sklejenie pozostawało na spodzie. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec w w temp. 220ºC. przez ok. 15-20min. Podawać na ciepło lub zimno z dowolnym sosem.
Składniki (na 10szt.):
- 5 parówek
- 5 plastrów żółtego sera
- 10 kwadratów ciasta francuskiego ok. 9x9cm
- keczup musztarda
- i jajko do posmarowania
- sezam do posypania
Z ciastem postępować zgodnie z zaleceniami producenta. Parówki i plastry sera przekroić na połówki. Na każdym kwadracie ciasta rozsmarować po pół łyżeczki keczupu i musztardy, ułożyć ser i parówkę, zwinąć w rulon, tak aby sklejenie pozostawało na spodzie. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec w w temp. 220ºC. przez ok. 15-20min. Podawać na ciepło lub zimno z dowolnym sosem.