Panna cotta z zieloną herbatą

Panna cotta z zieloną herbatą
przepis:

0,5 l śmietanki 30%

2 łyżeczki żelatyny

2 łyżeczki sproszkowanej zielonej herbaty matcha

2-3 łyżki cukru

nitki z karmelu do przybrania deseru

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, aby napęczniała.

Herbatę także zalać niewielka ilością wody.

Śmietankę zagotować z cukrem, dodać herbatę i żelatynę. Dobrze wszystko rozprowadzić.

Śmietankę rozlać do dwóch kubeczków. Ostudzić, wstawić do lodówki aby deser stężał.

Kubeczki zanurzyć na moment w ciepłej wodzie, tak aby deser łatwo z nich wyszedł.

Deser ozdobić nitkami z robionymi z karmelu.

Zdjęcie - Panna cotta z zieloną herbatą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Panna cotta z zieloną herbatą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów