Pancakes z jagodami
To już ostatnia (w ten weekend) propozycja na wykorzystanie jagód. Ponieważ sezon na nie jest krótki, korzystam z nich ile mogę.
Składniki (proporcje na oko):
150 g mąki
łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
3 łyżki cukru
1 jajko
łyżka oleju
mleko pół na pół z maślanką - do uzyskania konsystencji gęstej śmietany, myślę że ok. 200-250 ml
jagody
Składniki dokładnie wymieszać, smażyć na patelni teflonowej po 1,5 minuty z każdej strony.
Smacznego!
Składniki (proporcje na oko):
150 g mąki
łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
3 łyżki cukru
1 jajko
łyżka oleju
mleko pół na pół z maślanką - do uzyskania konsystencji gęstej śmietany, myślę że ok. 200-250 ml
jagody
Składniki dokładnie wymieszać, smażyć na patelni teflonowej po 1,5 minuty z każdej strony.
Smacznego!