Paluszki surimi w cieście

8 paluszków krabowych surimi

1 jajko

2 łyżki mąki

sól, pieprz

bułka tarta

olej

Paluszki surimi rozmrozić, posypać solą i pieprzem do smaku. Jajko rozbić widelcem, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.

Paluszki obtoczyć w cieście a następnie w bułce tartej. Piec na rozgrzanym oleju aż nabiorą złotego koloru.

Przepisy z tych kategorii

Krewetki w cieście piwnym
4

Krewetki w cieście piwnym

Kakunia Kakunia
.: wiedźmowe gotowanie :.

Krewetki mocno czosnkowe
10

Krewetki mocno czosnkowe

Magda Magda
Proste gotowanie

Czerwone curry z krewetkami i mango
3

Czerwone curry z krewetkami i…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

Pieczone krewetki z sosem sojowym
6

Pieczone krewetki z sosem sojo…

gania gania
My cuisine

Małże w sosie z białego wina i masła
4

Małże w sosie z białego wina i…

CafePodróż CafePodróż
PiknikExpress

Krewetki z czosnkiem i chilli
6

Krewetki z czosnkiem i chilli

gania gania
My cuisine