Paluszki rybne z pangi

Paluszki rybne z pangi

2 filety z pangi

sól

pieprz

bułka tarta

mąka

nać zielonej pietruszki

olej

 

 

Filety rozgnieść widelcem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotować panierkę. Ja do bułki tartej dodałam odrobinę mąki (proporcje 3/1). Z kawałków ryby formować ruloniki, obtoczyć w panierce i delikatnie włożyć na rozgrzany olej. Piec na złoty kolor.

Przed podaniem, paluszki możemy obsypać pokrojoną nacią pietruszki.

Na pierwszym zdjęciu widać palucha w przekroju. Dla eksperymentu jednego fileta zmieliłam przez maszynkę. Te paluchy nie miały powodzenia, bo zrobiły się niczym guma. Dobrze, że szarańcza moich kotów mniej wybredna;)

Resztę rybki rozgniotłam widelcem i był zupełnie inny smak. Być może dlatego, że lubię widzieć co jem, niekoniecznie zmielone na sieczkę.

 

Zdjęcie - Paluszki rybne z pangi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Paluszki rybne z pangi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

Kategorie przepisów