Omlet nadziewany warzywami

Omlet nadziewany warzywami
Zdjęcie - Omlet nadziewany warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 10
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 5minuty

Jajka to najlepsze śniadanie na świecie:) I dają mnóstwo możliwości.. U mnie dzisiaj omlet ze świeżymi ziołami wypełniony pysznym nadzieniem z duszonych warzyw.

Składniki Instrukcje

Cebulę, paprykę pokroić w paski, pieczarki  w plasterki. Rozgrzać olej, wrzucić cebulę, chwilę smażyć, dodać pieczarki i paprykę, dusić kilka minut, aż lekko zmiękną. Przyprawić do smaku.

Jajka roztrzepać z mlekiem i szczyptą soli. Dodać posiekane zielone zioła. Na patelni rozgrzać olej, wlać jajka i smażyć na małym ogniu, podważając brzegi i rozlewając płynne jeszcze jajka. Gdy omlet jest już odpowiednio ścięty napełnić go duszonymi warzywami, posypać szczypiorkiem, złożyć na pół  i przełożyć na talerz. Podawać natychmiast.

Smacznego:)

Zdjęcie - Omlet nadziewany warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów