Omlet babci Uli

Omlet babci Uli
Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Omlet babci Uli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 2 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki mąki
  • olej Kujawski do smażenia
  • sezonowe owoce lub dżem
Przygotowanie

Ubij pianę z białek, dodaj pozostałe składniki, wymieszaj delikatnie i usmaż omlet na rozgrzanej patelni.  (Ja użyłam oleju Kujawskiego do smażenia)

Podawaj z ulubionymi owocami lub dżemem.


Historia przepisu z szuflady Pani Moniki:

"Jest to jeden z wielu przepisów, który znalazłam w bardzo starym zeszycie z przepisami babci Uli. Zawarte są tam przepisy z wielu lat. Bardzo popularne współcześnie ciasto od kilkudziesięciu lat było w zeszycie."

Kategorie przepisów