Nuggetsy rybne w tajskim stylu

Nuggetsy rybne w tajskim stylu

Zdjęcie - Nuggetsy rybne w tajskim stylu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Nuggetsy rybne w tajskim stylu. Nie można przestac ich jeść.
Zdjęcie - Nuggetsy rybne w tajskim stylu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

500 gram ryby bez ości ( u mnie łosoś)
1 papryczka chilii
1 ząbek czosnku
1 cm świeżo utartego imbiru
1 łyżka sosu rybnego
1 jajko łyżka płaska mąki ziemniaczanej
pęczek kolendry
dymka
olej
kaszkę kukurydzianą lub mąkę ziemniaczaną do obtoczenia

Mięso ryby zmiel pulsacyjnie w malakserze. Dodaj drobno posiekaną papryczkę chilli, zmiażdżony ząbek czosnku, imbir, posiekaną kolendrę ( zostaw trochę kolendry do dipu), dymkę, sos rybny, jajo i makę ziemniaczana. Wymieszaj masę. Mokrą ręką formuj małe kule lekko spłaszczając. Obtoczyć w mące lub kaszce kukurydzianej i...
smażyć na złoto lub piec w piekarniku nagrzanym do 200 C około 10-15 minut.

Podawać z ulubionym dipem np. jogurt, czosnek, sok i skórka z limonki, reszta posiekanej kolendry

Kategorie przepisów