Nugatowe mini- mazurki

Nugatowe mini- mazurki

Ciemna masa aż się, prosi o ozdobienie bakaliami. Każda porcja staje się inna. Tu migdały, tam skórka pomarańczowa.
Taki mały mazurek to porcja w sam raz na deser.

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Nugatowe mini- mazurki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Nugatowe mini- mazurki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Nugatowe mini- mazurki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Nugatowe mini- mazurki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Nugatowe mini- mazurki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Nugatowe mini- mazurki

Agata, 30 marca 2012

Zdjęcie - Nugatowe mini- mazurki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Masło zmiksuj z cukrem pudrem, wbij jajko i mieszaj przez kolejne 30 sekund. Wsyp mąkę, wymieszaj krótko składniki, rękoma uformuj kulę z ciasta. Włóż na 30 minut do lodówki (owinięte w folię). Foremkę do tarty nasmaruj masłem, wyłóż rozwałkowanym na grubość ok. 3-5 mm ciastem. Ciasto na dnie foremki nakłuwaj widelcem, aby zbyt nie wyrosło. Piecz do lekkiego zarumienienia w temp. 180 oC. Ostudź.

W rondelku, na bardzo małym ogniu (lub w kąpieli wodnej) rozpuść nugat (czekoladę), połącz ze śmietanką i alkoholem. Masą wypełnij ostudzone ciasto. Wierzch udekoruj bakaliami.

Kategorie przepisów