Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i  pieczarkami

Bardzo lubię naleśniki w wersji wytrawnej a w lodówce była akurat kiszona kapusta więc dokupiłam tylko kilka pieczarek i już jest obiad przynajmniej na dwa dni. Najbardziej lubię takie  krokiety, odgrzewane  na maśle, drugiego dnia, obficie polane ketchupem.

Zdjęcie - Naleśniki z kapustą i  pieczarkami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 10 naleśników według wlasnego lub tego przepisu
  • 40 dag pieczarek
  • 60 dag kiszonej kapusty
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • 1 cebula

Kapustę wymoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i pokroić.Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę, dodać pokrojone pieczarki, dusić kilka minut. Dodac kapustę i dusić aż wszyskie składniki będą miękkie. Przyprawić solą i pieprzem. Do kapusty kiszonej dodaję również kilka ziarenek kminku, pasuje idealnie, chyba, że ktoś nie lubi. Tak przygotowany farsz nakładamy na każdym nalesniku i zawijamu. Podajemy z ketchupem.

Smacznego:)

Kategorie przepisów