Naleśniki szpinakowe
Pyszna i zdrowsza alternatywa dla klasycznych naleśników :) Idealnie smakują zarówno na słono jak i słodko. Przepis znalazłam na stronie Los Wege. Zapraszam do przygotowań!
Składniki:
1 i 1/2 szklanki wody
1 szklanka mleka
2 jajka
1 szklanka mrożonego szpinaku
2 łyżki oleju
1 i 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka cukru
szczypta soli
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY
Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera, miksujemy kilka minut, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Odstawiamy na 15 minut, aby ciasto odpoczęło. Na porządnie rozgrzaną patelnię partiami wlewamy przygotowane ciasto i smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy na słono lub słodko z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)