Naleśniki ruskie
Są tu wielbiciele ruskich pierogów?! Pewnie, że są!
Dziś właśnie dla Nich, ale nie tylko mam ten fantastyczny przepis!
Zapraszam na pyszne i niesamowicie sycące naleśniki z ruskim farszem – czyli z ziemniakami, serem, cebulką …
Idealnie doprawione … błyskawicznie do zrobienia … bardzo sycące … no i tanie!
Takie naleśniki są fantastycznym pomysłem zarówno na obiad, jak i np. imprezę!
Można je złożyć w koperty albo zwinąć jak krokiety!
Podane z ulubionym sosem czy też cebulką z całą pewnością zrobią furorę na stole!
Gorąco polecam!
SKŁADNIKI:
( ok.4 szt )
NALEŚNIKI:
* mąka – ok.3/4 szkl
* mleko – 1,5 szkl
* duże jajko – 1 szt
* sól – 1 szczypta
* olej do smażenia
FARSZ:
* ziemniaki – 200 g
* ser biały – ok. 130 g
* duża cebula – 1 szt
* sól pieprz – do smaku
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
NALEŚNIKI:
Składniki na naleśniki dokładnie mieszamy, smażymy 4 naleśniki.
FARSZ:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, szklimy na odrobinie oleju.
Obrane, pokrojone ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy,
W misce mieszamy ser biały, ugotowane ziemniaki i cebulą – doprawiamy solą i pieprzem.
CAŁOŚĆ:
Środek każdego naleśnika smarujemy farszem, składamy w koperty.
Tak przygotowane podsmażamy na prawdziwym maśle i podajemy np. z cebulką,
Smacznego!