Naleśniki pełnoziarniste

Naleśniki pełnoziarniste

Zacznę od wyznania, że szczerze nie lubię fotografować brązowych potraw i naleśników (już z nadzieniem). Obu rzeczy nie umiem ładnie przedstawić i kropka. Przy tych placuszkach też się starałam, ale wersja z bananami w środku na zdjęciach wyglądała przerażająco. Nie będę więc wchodzić w szczegóły, powiem tylko, że nadzienie składało się z podgrzanego na patelni masła, ciemnego cukru, metaxy i bananów, a na naleśniki przepis poniżej.

Zdjęcie - Naleśniki pełnoziarniste - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Naleśniki pełnoziarniste - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Naleśniki pełnoziarniste - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Naleśniki pełnoziarniste

Agata, 11 kwietnia 2011

Zdjęcie - Naleśniki pełnoziarniste - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

Lekko ubij jajka, stopniowo-ciągle mieszając- wlej do nich mleko, dodaj roztopione masło. Połącz z mąką i solą. Przykryj miskę z ciastem folią spożywczą i odstaw w zimne miejsce na ok. 1 godzinę. Smaż na rozgrzanej patelni teflonowej ( ewentualnie możesz użyć odrobiny oleju rzepakowego, gdyby naleśniki przywierały).

Kategorie przepisów