Naleśniki orkiszowe

Naleśniki orkiszowe

Zdjęcie - NALEŚNIKI ORKISZOWE - najlepsze proporcje / idealne! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Mąkę orkiszową wykorzystuję w swojej kuchni dopiero od niedawna, ale już zdążyłam się w niej totalnie zakochać.

Szczególną miłością darzę naleśniki!

Na samym początku trochę bałam się użyć samej orkiszowej do ich przygotowania, ale przełamałam się i absolutnie nie zawiodłam!

Znalazłam idealne proporcje, którymi chętnie się z Wami podzielę.

Naleśniki z mąki orkiszowej są fantastyczne, dużą bogatsze w smaku, łatwiej się smażą i nadają się do przygotowywania naleśników zarówno na słodko, jak i słono czy wytrawnych.

Koniecznie wypróbujcie!

Naleśniki z mąki orkiszowej Was zachwycą!

Polecam!

Zdjęcie - NALEŚNIKI ORKISZOWE - najlepsze proporcje / idealne! - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* mąka orkiszowa ( razowa typ 2000 ) – 1 szkl
* mleko ( 1,5% ) – 1 szkl
* duże jajko – 1 szt
* olej z pestek winogron / oliwa – 1 łyżka
* sól -1 szczypta

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, smażymy na gorącej, odrobinę natłuszczonej patelni.

Smacznego!

Kategorie przepisów