Naleśniki koronkowe
Oglądając koronkowe naleśniki na różnych blogach postanowiłam zrobić i ja...ale niestety ja nie mam aż takich zdolności...i takich pięknych serc koronkowych [a takie planowałam zrobić] nie udało mi się wyczarować..ale jeszcze kiedyś będzie powtórka i będą może i serca..chociaż z takiego ciasta i takiego sposobu wykonania można wyczarować różne "stworki" itp..Następnym razem wypróbuję używając innej butelki...z mniejszym otworkiem.Moje stworki były smażone na nalesnikarce..polecam..
Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 30 minut, wtedy bardziej zgęstnieje.Przelać do wąskiej buteleczki z małą dziurką albo do woreczka strunowego z lekko odciętym rogiem.Na rozgrzanej patelni formować wzory wyciskając ciasto z butelki.Smażyć z obu stron.Podawać np.posypane cukrem pudrem, z dżemem.itp.
Wszystkie składniki zmiksować i odstawić na 30 minut, wtedy bardziej zgęstnieje.Przelać do wąskiej buteleczki z małą dziurką albo do woreczka strunowego z lekko odciętym rogiem.Na rozgrzanej patelni formować wzory wyciskając ciasto z butelki.Smażyć z obu stron.Podawać np.posypane cukrem pudrem, z dżemem.itp.