Naleśniki kokosowe
Aromatyczne naleśniki kokosowe z datkiem sezonowych owoców rozpływają się w ustach :-) Doskonałe na lekki obiad , dzieci pochłaniały jeden po drugim :-) Oczywiście nadzienie każdy może dopasować do własnych potrzeb. Polecam
oryginał na ok 20 sztukskładniki na ciasto
- 400 g mleka kokosowego
- 1 szklanka mleka krowiego
- 160 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 5 jajek
- 4 łyżki miodu
składniki na nadzienie
- 400 g serka homogenizowanego
- 2 łyżki miodu
- garść borówek i malin
- cukier puder do posypania
Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski i zmiksować na gładką masę- powinno mieć konsystencję gęstej śmietany -ale tak aby można było je rozlać na palatalni. Ja patelnie smaruję pędzelkiem namoczonym w oleju rzepakowym.
Serek wymieszać z miodem posmarować naleśniki dodać owoce i zwijać w kopertę posypać lekko cukrem pudrem i podawać.
Smacznego
Wydrukuj przepis