Najlepszy piernik

Piernik, który nie może się nie udać :)


6 żółtek
3 białka
szklanka cukru
margaryna
karmel - przygotowany z pół szklanki cukru i pół szklanki wody
2 szklanki mąki
łyżeczka sody
przyprawa do piernika
bakalie

Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. Dodać powoli karmel, a następnie mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika. Na końcu dosypać bakalie a następnie pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.

Piec ok. 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po wystygnięciu polać polewą lub lukrem.

Smacznego!

Przepisy z tych kategorii

Krajanka piernikowa z marcepanem i powidłami
6

Krajanka piernikowa z marcepan…

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Strucla makowa
6

Strucla makowa

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Keks na białkach
6

Keks na białkach

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Keks
1

Keks

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Keks
7

Keks

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Sernik gotowany na biszkopcie

Sernik gotowany na biszkopcie

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Sernik bananowy z masą kajmakową i orzechami
3

Sernik bananowy z masą kajmako…

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Drożdżowa gwiazda z makiem
1

Drożdżowa gwiazda z makiem

food² food²
Food Square

Sernik z palonym masłem
1

Sernik z palonym masłem

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Ciasteczka korzenne
1

Ciasteczka korzenne

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Ucierany makowiec
1

Ucierany makowiec

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Brioszka z czekoladą
1

Brioszka z czekoladą

Tosia Tosia
Smakowity chleb