Najlepszy piernik

Piernik, który nie może się nie udać :)


6 żółtek
3 białka
szklanka cukru
margaryna
karmel - przygotowany z pół szklanki cukru i pół szklanki wody
2 szklanki mąki
łyżeczka sody
przyprawa do piernika
bakalie

Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną. Dodać powoli karmel, a następnie mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika. Na końcu dosypać bakalie a następnie pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.

Piec ok. 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Po wystygnięciu polać polewą lub lukrem.

Smacznego!

Przepisy z tych kategorii

Krajanka piernikowa z marcepanem i powidłami
6

Krajanka piernikowa z marcepan…

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Strucla makowa
6

Strucla makowa

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Keks na białkach
6

Keks na białkach

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Keks
1

Keks

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Keks
7

Keks

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Talarki ziemniaczane z piekarnika
2

Talarki ziemniaczane z piekarn…

Beti Beti
kruche babeczki

Przepisy z tych kategorii

Rurki z kremem ajerkoniakowym

Rurki z kremem ajerkoniakowym

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Szybkie ciasto jogurtowo-cytrynowe

Szybkie ciasto jogurtowo-cytry…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

Gofry
6

Gofry

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Placki z kurczakiem a’la chaczapuri
6

Placki z kurczakiem a’la chacz…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Wytrawne babeczki z brokułem i fetą
1

Wytrawne babeczki z brokułem i…

figmara figmara
figowe smaki

Gofry na maślance
2

Gofry na maślance

Beti Beti
kruche babeczki