Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem

Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem

Zdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Od tej chwili gofry to nie tylko wakacyjny przysmak, te w wytrawnej wersji (podkreślonej intensywnym w smaku cheddarem i szczypiorkiem) doskonale sprawdzą się jako imprezowa przekąska.

Zdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podać je możecie z plastrem usmażonej na chrupko szynki, porcją pikantnego sosu lub jako dodatek do sałatki.

Zdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Najlepsze gofry, to te świeżo podgrzane ciepłe i chrupiące!

Zdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Proporcje na ok. 7 sztuk.

Zdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Na imprezę: wytrawne gofry z cheddarem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Wszystkie składniki połącz na gładkie ciasto. Miskę z ciastem przykryj folią spożywczą i odstaw na kwadrans.

Ciasto nakładaj łyżką na rozgrzane, posmarowane olejem płytki gofrownicy. Smaż, aż będą rumiane, ok. 5 minut. Podawaj na ciepło, zaraz po usmażeniu lub ponownym podgrzaniu w gofrownicy.

Kategorie przepisów