Mus rabarbarowy z imbirem

Mus rabarbarowy z imbirem

Zdjęcie - Mus rabarbarowy z imbirem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Mus rabarbarowy można wykorzystać do wielu smakołyków:-) Ten przygotowałam jako dodatek do jogurtu chia, ale świetnie będzie pasował do naleśników czy racuchów drożdżowych. Inspirację na jego przygotowanie zaczerpnęłam u Magdy z Dare to Cook.
Zdjęcie - Mus rabarbarowy z imbirem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Mus rabarbarowy:

  • 0,5 kg rabarbaru,
  • 4 łyżki cukru trzcinowego,
  • 1 łyżeczka startego świeżego rabarbaru,

jogurt chia:

  • 400 ml jogurtu naturalnego,
  • 2-3 łyżki nasion chia,
  • 1 łyżeczka miodu (niekoniecznie).

Przygotowanie:
Rabarbar umyć, pokroić na mniejsze kawałki, zasypać cukrem. Podsmażyć na patelni do momentu jak rabarbar będzie się rozpadał. W międzyczasie dodać starty imbir. Zmiksować całość na mus. Można przechowywać w lodówce kilka dni. Nasiona chia wsypać do jogurtu. Wymieszać i zostawić w lodówce na całą noc. Rano dosłodzić miodem i dodać mus rabarbarowy w ilościach nas zadawalających:-)
Zdjęcie - Mus rabarbarowy z imbirem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów