Mus kawowo-cynamonowy

600 ml śmietanki 30%

2 łyzki Nescafe Espresso

3 łyzki cukru-pudru

1 kopiasta łyżeczka cynamonu

Śmietankę ubić na sztywno (musi postać wczesniej w lodówce - co najmniej 2 godziny). Dodawać powoli cukier, kawe i cynamon. Cały czas ubijać - najlepiej elektryczną trzepaczką. Wstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekorować biszkoptem i posypać cynamonem.

Przepisy z tych kategorii

Korzenne Tiramisu

Korzenne Tiramisu

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Mus cappuccino
12

Mus cappuccino

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Na pobudzenie - kawa
1

Na pobudzenie - kawa

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Morele maślano-cynamonowe

Morele maślano-cynamonowe

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Mus jabłkowy
1

Mus jabłkowy

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Szybki deser z mascarpone, jogurtem, nutellą, owocami i biszkoptami
3

Szybki deser z mascarpone, jog…

Beti Beti
kruche babeczki

Przepisy z tych kategorii

Kawowy dacquoise na kruchym spodzie z mascarpone i wiśniami

Kawowy dacquoise na kruchym sp…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Kawowa owsianka z malinami

Kawowa owsianka z malinami

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Tiramisu w pucharkach
2

Tiramisu w pucharkach

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Mrożona kawa z lodami

Mrożona kawa z lodami

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Mrożona inka z bananem

Mrożona inka z bananem

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Mazurek kawowy z kajmakiem
1

Mazurek kawowy z kajmakiem

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena