Mus kawowo-cynamonowy

600 ml śmietanki 30%

2 łyzki Nescafe Espresso

3 łyzki cukru-pudru

1 kopiasta łyżeczka cynamonu

Śmietankę ubić na sztywno (musi postać wczesniej w lodówce - co najmniej 2 godziny). Dodawać powoli cukier, kawe i cynamon. Cały czas ubijać - najlepiej elektryczną trzepaczką. Wstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekorować biszkoptem i posypać cynamonem.

Przepisy z tych kategorii

Korzenne Tiramisu

Korzenne Tiramisu

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Mus cappuccino
12

Mus cappuccino

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Na pobudzenie - kawa
1

Na pobudzenie - kawa

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Dacquoise (dakłas) – francuski tort bezowy

Dacquoise (dakłas) – francuski…

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Torcik kawowo – wiśniowy
1

Torcik kawowo – wiśniowy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Cold brew z kawy zbożowej
1

Cold brew z kawy zbożowej

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Przepisy z tych kategorii

Cold brew

Cold brew

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Kawowy dacquoise na kruchym spodzie z mascarpone i wiśniami

Kawowy dacquoise na kruchym sp…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Kawowa owsianka z malinami

Kawowa owsianka z malinami

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Tiramisu w pucharkach
2

Tiramisu w pucharkach

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Mrożona kawa z lodami

Mrożona kawa z lodami

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Mrożona inka z bananem

Mrożona inka z bananem

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy