Mus jaglany z mango i truskawkami

Mus jaglany z mango i truskawkami

Zdjęcie - Mus jaglany z mango i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

  • Wynik: 25
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 15minuty

 

 

Chyba pierwszy raz użyłam kasze jaglaną w deserze i muszę przyznać, że zdecydowanie wolę wersję wytrawną, dobrze przyprawioną  czosnkiem i pieprzem. Przekonałam się o tym zresztą przy jaglance. Jestem zwolenniczką wyrazistego jedzenia, nie lubie mdłych, tępych smaków dlatego wszystko musi być dobrze przyprawione. Jeśli chodzi o ten deser to na pewno nie mogę go porównać z bitą śmietaną, którą uwielbiam ale dobrze zrobiona kasza nawet na słodko jest niezła. Wykorzystałam mango i truskawki a do przełamania smaku cytrynę i miętę ale możliwości  łączenia smaków z kaszą jaglaną są praktycznie nieograniczone.

Składniki

Instrukcje

Kaszę jaglaną ugotować na sypko. Mango obrać, dodać do wystudzonej kaszy, zmiksować. Dodać cukier, miętę i sok z cytryny i dalej miksować na gładką masę. Na dnie pucharka ułożyć pokrojone w cząstki truskawki, następnie porcję masy jaglanej z mango i ponownie warstwę truskawek. Wstawić do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.

Smacznego:)

Zdjęcie - Mus jaglany z mango i truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów