Muffiny rabarbarowe
Absolutnie genialne! Jedne z najlepszych muffinów w mojej karierze. Twarda słodka kruszonka i kwaśny soczysty rabarbar. Polecam gorąco!
Składniki:
1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
pół kostki masła - stopić
pół szklanki cukru
2 jajka
1/2- 2/3 szklanki mleka
300 g rabarbaru
Mieszamy oddzielnie składniki mokre i suche a następnie łączymy je razem. Nakładamy ciasto do formy na muffiny. Posypujemy kruszonką według przepisu poniżej.
Kruszonka:
2 łyżki cukru
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
Rozcieramy wszystko w palcach aż powstaną grudki.
Te muffiny piekły się wyjątkowo długo, bo ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Jeszcze raz polecam. Smacznego!
Składniki:
1,5 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
pół kostki masła - stopić
pół szklanki cukru
2 jajka
1/2- 2/3 szklanki mleka
300 g rabarbaru
Mieszamy oddzielnie składniki mokre i suche a następnie łączymy je razem. Nakładamy ciasto do formy na muffiny. Posypujemy kruszonką według przepisu poniżej.
Kruszonka:
2 łyżki cukru
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
Rozcieramy wszystko w palcach aż powstaną grudki.
Te muffiny piekły się wyjątkowo długo, bo ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Jeszcze raz polecam. Smacznego!