Muffiny bananowe

Muffiny bananowe

Bananowe muffinki pachną tak słodko, tak bananowo, że nie można im się oprzeć. Pachną przed upieczeniem, pachną w trakcie pieczenia, pachną już gotowe! :) Są smaczne i baaardzo bananowe ! Serdecznie polecam przepis Cudawianki, z którego korzystałam :)

Zdjęcie - Muffiny bananowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki suche:

*1 i ¾ szklanki mąki

*1/2 szklanki cukru

*1/4 szklanki brązowego cukru

*1 łyżeczka proszku do pieczenia

*1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

*1/4 łyżeczki soli

Składniki mokre:

*3 banany (rozgniecione na papkę)

*2 jajka*8 łyżeczek masła (stopionego i ostudzonego)

*kilka kropel zapachu waniliowego

 

Wykonanie:

W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej misce wymieszać składniki mokre. Połączyć zawartości obu misek dodając suche do mokrych i mieszając je łyżką. Ciasto nałożyć do foremek muffinkowych a na wierzchu każdej babeczki ułożyć plasterek banana.

Piec w 180 stopniach przez około 25-30 minut.

Zdjęcie - Muffiny bananowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów