Muffinki z suszonymi śliwkami

Muffinki z suszonymi śliwkami

Uwielbiam suszone śliwki! Nie tylko za ich smak, ale i uniwersalność. I do mięsa, i do ciasta… Przydymiony aromat, głęboki kolor, ten zapach…

Gdy tylko (dwa dni temu!) znalazłam przepis od razu wiedziała, że właśnie TE babeczki mam ochotę upiec. W mojej wersji drastycznie zmniejszyłam jednak ilość cynamonu*, aby tylko (wraz z kolendrą) podkreślał, a nie dominował śliwkowo-czekoladowego aromatu muffinek.

*po Świętach muszę odpocząć nieco od piernikowych nut:)

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Muffinki z suszonymi śliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Muffinki z suszonymi śliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Muffinki z suszonymi śliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Muffinki z suszonymi śliwkami

Agata, 21 stycznia 2010

Zdjęcie - Muffinki z suszonymi śliwkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Klasycznie i prosto, jak to w przypadku muffinek.

W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej te wilgotne.

Obie części połączyć- wymieszać łyżką, dodać posiekane śliwki. Foremki na babeczki napełniać do 3/4 wysokości.

Piec ok. 15-20 minut w 180oC.

Kategorie przepisów