Muffinki nadziane

Babeczki nadziane budyniem nie są nowością. Jeśli tylko mamy troszkę czasu możemy przygotować je całkowicie domowym sposobem. Przepis znaleziony tutaj. Na dekorowane babeczki zapraszam jutro:)
Składniki (na ok 16szt.):
Dodatkowo:
Masło roztopić z cukrem, ostudzić. Jajka roztrzepać z mlekiem. Mąkę, proszek, sodę i sól wymieszać w osobnej misce. Połączyć składniki suche i mokre, wymieszać. Ugotować budyń wg instrukcji na torebce, używając tylko 400ml mleka. Ostudzić. Foremkę wyłożyć papilotkami, do każdej nakładać po łyżce ciasta, na to łyżka budyniu i znowu ciasto. Piec w temp. 180ºC przez ok. 18-20min.

Składniki (na ok 16szt.):
- 300g mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 150g masła lub margaryny
- 150g cukru
- 170ml mleka
- 2 jajka
Dodatkowo:
- budyń czekoladowy na 0,5l mleka
- 400ml mleka
Masło roztopić z cukrem, ostudzić. Jajka roztrzepać z mlekiem. Mąkę, proszek, sodę i sól wymieszać w osobnej misce. Połączyć składniki suche i mokre, wymieszać. Ugotować budyń wg instrukcji na torebce, używając tylko 400ml mleka. Ostudzić. Foremkę wyłożyć papilotkami, do każdej nakładać po łyżce ciasta, na to łyżka budyniu i znowu ciasto. Piec w temp. 180ºC przez ok. 18-20min.