Morelowo-brzoskwiniowo-jogurtowe lody
Na pożegnanie upałów przygotowałam superszybkie i pyszne lody na bazie owoców oraz jogurtu.Dosłodziłam je syropem z agawy, jeśli go nie posiadasz użyj miodu. Możesz również totalnie zrezygnować z dosładzania jogurtu, jeśli owoce są wystarczająco dojrzałe i słodkie.
/ składniki na 6 sztuk/
- małe opakowanie (150 g) jogurtu greckiego- 3 dorodne brzoskwinie- 4 morele- 1 łyżeczka syropu z agawy lub miodu (można pominąć, jeśli owoce są wystarczająco słodkie)
Owoce myję, pozbawiam pestek oraz skórki, kroję na mniejsze cząstki i blenduję.W osobnym naczyniu mieszam jogurt grecki z syropem lub miodem.Foremki do lodów napełniam masą, na początku wlewam po 3 łyżki morelowo-brzoskwiniowego musu, a następnie dopełniam jogurtem, wbijam patyczki i mrożę.Smacznego!:)
Śledź mój profil na Facebooku i Instagramie!
______________________________♥____________________________