Morele w syropie waniliowym

Morele w syropie waniliowym
Zdjęcie - Morele w syropie waniliowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jeszcze jeden przepis na morele z wanilią ze strony www.apette.pl

Morele w syropie waniliowym Składniki
  • morele 1 kg
  • woda 2 szklanki
  • cukier 50 dag
  • wanilia 4 laski
  • sok z cytryny 1 szt

Morele umyć, skórkę naciąć na krzyż. Owoce zanurzyć w gorącej wodzie, po kilku minutach wyjąć i obrać. Każdą wypestkować, a połówki moreli ciasno ułożyć w słoikach. Z wody,wanilii i soku z cytryny ugotować syrop. Gorącym syropem zalać morele całkowicie. Słoik zamknąć, wstawić do garnka z gorącą wodą. Pasteryzować 20 minut od zagotowania się wody. Wyjąć słoik i postawić do góry dnem, ostudzić.

Zdjęcie - Morele w syropie waniliowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Zdjęcie - Morele w syropie waniliowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów