Młode ziemniaki w łupinach

Młode ziemniaki w łupinach

Zdjęcie - Młode ziemniaki w łupinach - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Młode ziemniaki w łupinach.

Młode ziemniaki gotowane w łupinach podawane z masłem i posiekanym koperkiem. Wypróbowany, pyszny przepis na ziemniaki w skórkach. Z przygotowanych w ten sposób ziemniaków przyrządza się również sałatki, kotlety, krokiety, ciasto ziemniaczane itp.
Młode ziemniaki składniki:
  • 1 kg młodych ziemniaków w łupinach
  • sól
  • masło
  • posiekany koperek
Przepis na młode ziemniaki w łupinach:
Krok 1.
  • Ziemniaki równej wielkości wyszorować starannie szczoteczką, opłukać, zalać wrzącą wodą do około 3/4 wysokości, gotować 25-30 minut na silnym ogniu pod przykryciem, następnie odcedzić. Ugotowane ziemniaki wyłożyć na salaterkę, dodać masło, sól i posiekany koperek. Podawać jako dodatek do obiadu albo samodzielne danie z dodatkiem białego sera, kwaśnej śmietany, maślanki lub kefiru.
Miłego gotowania!
Zdjęcie - Młode ziemniaki w łupinach - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiMłode ziemniaki w łupinach.


Kategorie przepisów