Młoda kapusta z koperkiem
Prosto, szybko i smacznie...nigdy wcześniej nie robiłam takiej kapusty,a przepis podpatrzyłam tutaj i cytuję przepis w całości.
Składniki na 4 porcje:
Tradycyjna opcja z zasmażką. Masła nie dodawać do kapusty, ale na patelnię po boczku. Gdy się stopi wymieszać z mąką, chwilę przesmażyć (ok. 1 minuty). Rozrobić z wodą z gotowania kapusty. Całość przelać z patelni do garnka dokładnie wymieszać, zagotować.
Składniki na 4 porcje:
- 1 duża główka młodej kapusty lub 2 mniejsze
- 150-200 g dość chudego wędzonego boczku
- ½-¾ szklanki wody (jeżeli bez zasmażki,to mniej wody)
- 1 łyżeczka cukru lub miodu
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki (opcjonalnie przy zasmażce)
Tradycyjna opcja z zasmażką. Masła nie dodawać do kapusty, ale na patelnię po boczku. Gdy się stopi wymieszać z mąką, chwilę przesmażyć (ok. 1 minuty). Rozrobić z wodą z gotowania kapusty. Całość przelać z patelni do garnka dokładnie wymieszać, zagotować.