Młoda kapusta z koperkiem
Wiosna to czas warzyw, za którymi tęsknię przez całą zimę. Pachnąca natka pietruszki, koperek, rzodkiewka, młoda kapusta, szczypiorek i wiele, wiele innych – to dla mnie raj. Udało mi się kupić młodą kapustę, więc postanowiłam ją ugotować wraz z koperkiem. Bardzo, bardzo lubimy taką kapustkę. Pyszności! Zdjęcie takie sobie, ale jak zrobić ładną fotkę gotowanej kapuście?;)
Składniki:
*1 główka kapusty (dałam 2 małe)
*1 pęczek koperku
*1 mała cebula
*sól, pieprz
*ewentualnie koncentrat pomidorowy do smaku
Wykonanie:
Obrać duże zielone liście z kapusty. Poszatkować kapustę. Do garnka wlać trochę wody, wrzucić kapustę, posolić i dodać pieprzu. Cebulę podsmażyć na patelni na rozgrzanej oliwie. Wrzucić do kapusty. Gotować około 45 minut, pod koniec gotowania dodając koperek. Można doprawić także koncentratem pomidorowym do smaku.
Smacznego :)