Mizeria

Mizeria
Mizerię znają chyba wszyscy. Zawsze miałam z nią mały kłopot. Lubiłam, ale nie do końca. Ta którą zwykle jadłam, w domu czy u znajomych , była dla mnie zazwyczaj nieco za słodka. Dopiero od kiedy zaczęłam robić swoja wersję, zupełnie bez cukrową, mogę z czystym sumieniem powiedzieć - lubię mizerię. Śmietanę można zastąpić w całości jogurtem, czosnku dać więcej. Bardzo smakowita wersja mizerii, polecam!
Zdjęcie - Mizeria - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

składniki
1 długi ogórek
200 g śmietany
3-4 łyżki jogurtu greckiego
łyżka oliwy
2 łyżki koperku lub więcej
1 ząbek czosnku starty
sól, pieprz

przygotowanie
Ogórek umyć, można obrać lub nie (ja skórkę zostawiam) pokroić w cienkie plasterki. Śmietanę wymieszać z jogurtem, startym czosnkiem, oliwą i koperkiem. Doprawić solą i pieprzem. W misce wymieszać pokrojone w plasterki ogórki ze śmietanowym sosem. Smacznego!
Zdjęcie - Mizeria - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Mizeria - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Mizeria - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Mizeria - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów