Migdałowe ciastka w 20 minut

Migdałowe ciastka w 20 minut


Zdjęcie - Migdałowe ciastka w 20 minut - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiCiasteczka migdałowe

Przygotowanie:

5 minut

pieczenie: 20 minut

ilość sztuk: 22


Składniki:


250 g mielonych migdałów

2 łyżeczki (8 g) proszku do pieczenia

50 g cukru kokosowego/erytrytolu

2 jaja

kilka kropli aromatu migdałowego

1 łyżka kakao/karobu


40 g cukru pudru trzcinowego

kilka połówek orzechów włoskich lub migdałów

Przygotowanie:

Suche składniki umieszczamy w misce. Wbijamy 2 jaja, dodajemy aromat migdałowy i łyżką mieszamy całość do połączenia się wszystkich składników (pod koniec mieszałam ręką). Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Następnie z ciasta formujemy kuleczki mniej więcej wielkość orzecha włoskiego. Do miseczki wsypujemy cukier puder. Każdą kulkę obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze. W środek każdej kulki wciskamy migdał lub kawałek orzecha włoskiego. Pieczemy 20 minut w 175 stopniach C.


Zdjęcie - Migdałowe ciastka w 20 minut - Przepisy kulinarne ze zdjęciami







Kategorie przepisów