Mazurek kokosowy
W tym roku zupełnie tego nie planowałam. postanowiłam, że z braku czasu nie piekę mazurka. Miałam zadowolić się takim ze sklepu, jednak niemal w ostatniej chwili się opamiętałam. Może to śmiesznie brzmi, ale nie przepadam za kupnymi wypiekami tego typu. Gdy tylko mogę piekę sama to co jest w moim zasięgu. Wiem wtedy co jest w środku, no i satysfakcja jest, a co!
Tradycyjnie mazurek, mam nadzieję, że znajdzie się w świątecznych koszyczkach moich znajomych.
Mazurek kokosowy z malinami i białą czekoladą
składniki na spód:
- 275 g wiórków kokosowych
- 150 g cukru pudru
- 2 jajka
- sok i skórka z połowy cytryny
masa:
- konfitura malinowa (ekologiczna)
- 200 g białej czekolady
- 4 łyżki śmietany kremówki
do dekoracji
- żurawina suszona
- marcepanowe jajka