Maślankowe racuchy bananowe

Maślankowe racuchy  bananowe

Dzisiaj polecam pyszne, leciutkie, maślankowe racuszki bananowe. Z delikatną nutą cynamonu. Najlepiej smakują na ciepło. Można oczywiście użyć innych owoców.

Zdjęcie - Maślankowe racuchy  bananowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 2 szklanki maślanki
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 banany
  • szczypta soli
  • płatki migdałów

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Jajo zmiksować z mlekiem. Mieszając, powoli dodawać składniki sypkie. Dokładnie wymieszać, odstawić na 30 min. Banany pokroić w plasterki, dodać do ciasta. Racuszki smażyć z obu  stron na złoty kolor. Podawać gorące, oprószone cukrem pudrem i posypane płatkami migdałów.

Smacznego:)

Kategorie przepisów