Maślankowe racuchy bananowe
Dzisiaj polecam pyszne, leciutkie, maślankowe racuszki bananowe. Z delikatną nutą cynamonu. Najlepiej smakują na ciepło. Można oczywiście użyć innych owoców.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- 1 jajko
- 2 szklanki maślanki
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 banany
- szczypta soli
-
płatki migdałów
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Jajo zmiksować z mlekiem. Mieszając, powoli dodawać składniki sypkie. Dokładnie wymieszać, odstawić na 30 min. Banany pokroić w plasterki, dodać do ciasta. Racuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać gorące, oprószone cukrem pudrem i posypane płatkami migdałów.
Smacznego:)