Marchewka z pęczakiem
przepis:
2-3 marchewki
1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak
1 łyżeczka masła klarowanego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka przyprawy arabskiej (kmin rzymski, goździki, cynamon, papryka słodka, papryka ostra)
sól, pieprz
Marchew obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
W garnuszku rozgrzać masło, przesmażyć na nim marchew, dodać sól, pieprz i przyprawę arabską.
Marchew dusić z niewielką ilością wody aż będzie al dente.
Marchew wymieszać z kaszą i natką pietruszki.
1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak
1 łyżeczka masła klarowanego
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka przyprawy arabskiej (kmin rzymski, goździki, cynamon, papryka słodka, papryka ostra)
sól, pieprz
Marchew obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
W garnuszku rozgrzać masło, przesmażyć na nim marchew, dodać sól, pieprz i przyprawę arabską.
Marchew dusić z niewielką ilością wody aż będzie al dente.
Marchew wymieszać z kaszą i natką pietruszki.