Mango lassi
Mango lassi jest bardzo popularne w Azji Południowej. Oryginalny przepis polega na połączeniu kawałków dojrzałych mango lub ich roztartego miąższu, maślanki i cukru. Mój przepis jest wersją zmodyfikowaną i bardziej popularną w Europie. Z podanych składników otrzymujemy 2 szklanki gęstego, pysznego koktajlu.
Składniki:
Mango obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ owocu pociąć na mniejsze kawałki i przełożyć do blendera. Dodać jogurt, mleko, syrop klonowy i kardamon.Zmiksować dokładnie na gładki mus. Podawać od razu po przygotowaniu.
Drukuj przepis
Składniki:
- 1 duże dojrzałe mango,
- 1 szklanka jogurtu naturalnego,
- 1/2 szklanki mleka 3,2%,
- 1 łyżka syropu klonowego,
- szczypta zmielonego kardamonu.
Mango obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ owocu pociąć na mniejsze kawałki i przełożyć do blendera. Dodać jogurt, mleko, syrop klonowy i kardamon.Zmiksować dokładnie na gładki mus. Podawać od razu po przygotowaniu.
Drukuj przepis